.

EVENEMENTEN

Geniet van onze geschiedenis en tradities

De Costa Dorada biedt u een uitgelezen plek in het Middellandse Zeegebied, met een eeuwenoude geschiedenis vol feesten en tradities. De meesten vinden plaats in de zomer waardoor u ook kunt genieten van deze festiviteiten en u onze geschiedenis kunt leren kennen.


 

Onze tradities

De lange geschiedenis van de Costa Dorada heeft vele gastronomische en feestelijke tradities nagelaten.

CALÇOTADES

Het meest typerende gerecht

Een typisch streekgerecht bestaande uit een soort uien die rechtstreeks in het vuur geroosterd worden. Ze worden gegeten met een speciale saus en worden vergezeld door vlees en worst

Van januari tot maart

PASEN

Een diepgewortelde erfenis

Pasen wordt zeer intens beleefd aangezien het een diepgewortelde traditie is in de omgeving. Spectaculair zijn de passietaferelen van de broederschappen van Tarragona.

Van januari tot maart

SINT JORIS

Culturele traditie

Traditioneel Catalaans feest waarbij men elkaar boeken en rozen cadeau geeft en waarbij in alle steden veel culturele activiteiten plaatsvinden.

23 april

SINT JAN

Het feest van de zomer

In de nacht van 23 juni, de vooravond van Sint Jan, is het traditie om kampvuren te maken om de komst van de zomer te vieren. Dans en muziek verlevendigen de nacht in de steden van de Costa Dorada.

24 juni

DE HEILIGE MAAGD CARMEN

Visserstraditie

Beschermheilige van veel dorpen aan de Middellandse Zeekust waar de vissers jaarlijks het beeld van de beschermheilige en bloemkransen in processies met zich meedragen.

15 tot 18 juli

Onze feesten

Onze feesten.

VUURWERK IN TARRAGONA

Lichtspektakel

In de zomer wordt er in Tarragona een International Vuurwerkconcours gehouden, een vuurwerkfestival waar professionals uit de hele wereld bij elkaar komen voor een prachtig lichtspektakel

Van 1 tot 4 juli

TARRACO VIVA

De Romeinse geschiedenis

In de lente organiseert de stad Tarragona het feest "Tarraco Viva", waar veel evenementen gehouden worden die te maken hebben met de aanwezigheid van de Romeinen in Tarragona.

Van 24 juli tot 5 september

GROTE FEESTEN

De magie van onze dorpen

De meerderheid van de dorpen in de Costa Dorada viert hun grote feesten in de zomer.

Van juni tot augustus


Aanbiedingen

Ontdek onze aanbiedingen en het belangrijkste nieuws